7 / 24 AÇIK HAT ! DOSTUNUZUN ACİL DURUMLARI İÇİN BİZE ULAŞIN: 0232 520 25 75
Doğa Veteriner Klinikleri

MAKALELER

DOĞA VETERİNER
Köpek Oteli

Köpekler son derece sosyal canlılardır. Sürekli diğer canlılarla etkileşim kurmak isterler. Bu nedenle, yalnız kalmaktan da hiç hoşlanmazlar. Çoğu zaman sahiplerinden başkasına da pek ılımlı yaklaşmayan köpekler, sahiplerinin yokluğunda epey can sıkıcı duruma sebep olabilirler. Evcil hayvan sahipleri çeşitli durumlarda evlerinden ve minik sevimli köpek dostlarından uzak kalmak zorunda kalabilirler. Bu gibi durumlarda evcil hayvan dostları için üzerinden köpek bakıcılığı hizmeti alabilirler. Ancak bazı durumlarda köpekler sahiplerinden başka hiçbir insanla etkileşim kurmadığı gibi onlara karşı çeşitli agresif tavırlar da sergileyebilir. Bu noktada köpek dostlarımızın ve evcil hayvan sahiplerinin yardımına köpek oteli ya da diğer adıyla pet oteli yetişiyor.

Köpek Oteli Nedir?

Köpek bakımı oldukça zor bir iştir. Bu nedenle çoğu kişi çok istemesine rağmen köpek sahibi olamaz. Beraberinde pek çok sorumluluk getiren evcil hayvan sahibi olmak, gün içerisinde harcadığınız enerjinin 2 katına çıkmasına dahi sebep olabilir. Böylesine zor ve ciddi bir iş olan köpek bakımı için kendiniz yapamadığınız durumlarda profesyonel destek almalısınız. Köpek otelleri de bu noktada en büyük yardımcınız olacaktır. Sizin uzun süreli evden olmamanız durumunda köpek dostunuzla ilgilenip onun sosyalleşmesini ve tüm ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan köpek oteli hizmeti, evcil hayvan sahiplerinin kurtarıcısıdır.

Böylesine zor bakım şartları olan canlılardan uzun süre ayrı kalmak, onlar size bu kadar bağlıyken epey yıpratıcı ve hatta yıkıcı olabilir. Bu bağlamda onların sosyalleşmesi, günlük egzersizlerini yaparak yorulması ve dolayısıyla mutlu olması gerekir. Sahipleri yanında değilken tüm bu ihtiyaçların karşılandığı hizmet olan pet oteli, minik sevimli dostlarımızın diğer köpeklerle etkileşim kurması ve sosyalleşmesi için harika olanaklara sahiptir. Bunun yanı sıra günlük besin ihtiyacı karşılandığı gibi buralarda sağlıklı kalabilmesi için günlük egzersizleri de yaptırılmaktadır.

Diğer köpeklerle birlikte oynadıkları oyunlarla günlük egzersizlerini yapan sevimli köpek dostlar, sahibinin yokluğunu hiç aramayacaktır. Sağladığı tüm bu avantajlar sayesinde köpek oteli, evcil hayvan sahiplerinin uzun süreli dostlarından ayrı kalacağı durumlarda bakması gereken ilk yerlerdir.

Köpek Otelleri Neden Kullanılır?

Pet oteli, sahiplerinin köpeklerinden uzun süre ayrı kalacağı durumlarda tercih edilebilecek özel bakım tesislerdir. Bu sevimli canlılar son derece sosyallerdir. Bu sebeple herhangi bir insan veya hayvanla iletişim kuramadıklarında depresyona girebilir ve çeşitli hastalıklara yakalanabilirler. Pet oteli işte böyle köpeklerin sahiplerinden uzak kaldıkları durumlarda onların sevgi, ilgi ve bakım ihtiyacını karşılayarak özlem duygusunu bir süreliğine unutmalarını sağlar.

Bu tesisler uzun süreli ayrılıklarda köpeklerin kalabileceği çiftlik benzeri alanlar olup, onları diğer köpeklerle birlikte sosyalleştirip, tüm ihtiyaçlarının karşılandığı yerlerdir. Bu sebeple, köpek sahiplerinin can dostlarını uzun süreli ayrılık durumlarında güvenle bırakabilecekleri yerlerdir. Tüm bunların yanı sıra köpek oteli, yavru köpeklerin eğitimi için de önemli bir merkez olabilir. Sevimli dostlarımıza temel ve ileri düzey eğitimlerinin verildiği bu tesisler, sahipleriyle kuracakları iletişimi de kuvvetlendirir.

 

 

kaynak: petsurfer

Bilgi ve randevu için iletişim numaramız: